کارگاه اخلاق پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یاسوج برگزار شد.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
کارگاه اخلاق پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یاسوج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دکتر سیده نازآفرین حسینی گفت:
علت تاکيد بر اهميت اخلاق پزشکي اساساً به اين خاطر است که مسايل آن فراتر از اخلاق عمومي است. در عرصه پزشکي اين حکم صادق است که اساساً حرکت طب بر محور اخلاق بوده و پايه هاي آن بر مباني اخلاقي استوار است.
وی ادمه داد: بر اساس محتوای آموزشی اخلاق پزشکی در برنامه آموزش، درس اخلاق پزشکی در مرحله کارآموزی دوره پزشکی عمومی ابلاغ شده که توسط دبیرخانه شورای آموزشی اخلاق پزشکی عمومی وزرات خانه، مباحثی زیر به صورت تئوری بیان شده است.
تعهد حرفه ای، پروفشنالیزم(حرفه) پزشکی، انسانیت و پزشکی مدرن، تعریف انسانی از بیمار و پزشک، ارتباط پزشک و بیمار، ارتباط پزشک و همکار، مکاتب اخلاقی ،مقدمه ای بر فلسفه پزشکی، اخلاق در تخصیص منابع پزشکی، اتونومی، رضایت آگاهانه، جایگاه اخلاق حرفهای در اعتقادات و زندگی عبادی یک پزشک مسلمان، ارتباط پزشک با پرستاران ، اخلاق پزشکی از دیدگاه اسلام، ملاحظات اخلاقی در پایانزندگی، هوش اخلاقی، هوش هیجانی، همدردی، حقوق بیمار، مراقبت بیمار محور، تشکیلات اخلاق حرفه ای دانشگاه، بسته اعتلای اخلاق حرفه ای، ، اخلاق سازمانی، تفکر سیستمیک، کوریکوم پنهان در اموزش اخلاق، اخلاق در پژوهشهای زیستی.
وی خاطرنشان کرد: تشکیلات اخلاق حرفه ای دانشگاه، بسته اعتلای اخلاق حرفه ای، تمرین عملی با بیمارنما در درمانگاه و راند بالینی، مناظره فرضی تلویزیونی، یادگیری بر اساس موارد بالینی، ارائه مقاله، بحث گروهی، روش حل مسئله در چالشهای اخلاقی، آیات و احادیث به صورت فعالیت عملی دانشجویان نیز تدریس شد.
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی تصریح کرد: موضوع کارگاه، بحث بسیار مهمی است بویژه در شرایط فعلی که هم دانشجویان، بیماران و اساتید با مشکلات عدیدهای مواجه هستند. مسائل و مشکلات اخلاق حرفهای/پزشکی در هر سطحی باید از طریق اصولی و علمی برطرف شوند در غیر اینصورت این مشکلات میتواند به مسائل جدیدتر و جدی تری تبدیل شود که این امر روند رعایت اصول اخلاق حرفه ای را مشکل میکند.
در ادامه آقای دکتر رامین جانثار اظهار داشت: امروزه به علت افزایش اگاهی بیماران، پر رنگ تر شدن کرامت و شان انسانی، دیگر روش هاي سنتی آموزش اخلاق پزشکی نمیتواند جوابگوي نیاز افراد در زمینه ي رعایت اخلاق پزشکی باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تحقیقات انجام شده اعتلا بخشیدن روشهاي آموزشی جهت موثر کردن اطلاعات آموزش داده شده، بر عملکرد دانشجویان بر کسی پوشیده نیست.
وی تصریح کرد: در این کارگاه سعی خواهد شد اثر کارگاهاي آموزشی اخلاق پزشکی، بر عملکرد دانشجویان پزشکی، مورد بررسی قرار بگیرد تا بتوان از نقاط ضعف و قوت در آموزش اطلاع یابیم و در جهت تقویت نقاط قوت و بهبودي نقاط ضعف تلاش کنیم.